Bouw samen met ons!

12 juni 2020

       

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains bouwen samen in Brussel het Huis van de Mensenrechten. Daarom lanceren ze vandaag de crowdfundingcampagne ‘Bouw samen met ons!’ Het Huis van de Mensenrechten wordt de symbolische plaats bij uitstek voor de universaliteit van de mensenrechten. De twee organisaties willen de mensenrechten in België nog versterken en hun politieke en financiële onafhankelijkheid vrijwaren.

De Liga voor Mensenrechten en La Ligue des Droits Humains zetten zich al meer dan honderd jaar in voor hetzelfde doel: de mensenrechten versterken van iedereen in België. Mensenrechten moet je zien als een oplossing en niet als een obstakel. Mensenrechten zijn onze beste bescherming en ze zijn de beste garantie op vrijheid en veiligheid, gelijkheid, rechtvaardigheid en solidariteit. Door samen het Huis van de Mensenrechten te bouwen willen de twee mensenrechtenorganisaties groeien en hun werking versterken. Daarnaast zitten ze in Brussel ook dichter bij de verschillende beslissingscentra van dit land. En dat moet voor meer slagkracht zorgen.

Symbolische plek voor universaliteit van de mensenrechten

De afgelopen maanden werd het nogmaals duidelijk hoe belangrijk het respect voor mensenrechten is. Maar tegelijkertijd bleek ook hoe snel die mensenrechten soms aan de kant geschoven worden. Het is beangstigend om te zien hoe het recht op vrijheid, het recht op werk, het recht op onderwijs, het recht op gezondheidszorg, het recht op vereniging en zo veel andere basisrechten sneuvelden. Zonder dat er echt nagedacht werd over de impact van al deze maatregelen, vooral op de zwakkeren in onze samenleving dan.

Kati Verstrepen, voorzitter van de Liga voor Mensenrechten: “We zijn er van overtuigd dat we, door nauwer samen te werken, de mensenrechten in België nog sterker kunnen maken. In januari van dit jaar hebben we beslist om een gebouw aan te kopen in Brussel. Het zal dé symbolische plek worden voor de universaliteit van de mensenrechten in België. Het gebouw, van zo’n 550m⊃2; groot, zal zowel de Liga als La Ligue huisvesten. Maar we kunnen er ook mensenrechtenverdedigers ontvangen, vrijwilligers opleiden en evenementen organiseren voor het grote publiek.”

Mensenrechten blijven versterken

De totale kostprijs van het Huis van de Mensenrechten (aankoop, kosten en inrichtingswerken) bedraagt 1.150.00€. Via eigen middelen en een lening is er al 750.000€ voorzien. Dit wil zeggen dat er nog 400.000€ nodig is en daarom lanceren de Liga en La Ligue vandaag een grote crowdfundingcampagne.

Meer dan ooit is het nodig om onze mensenrechten te blijven versterken! Daarom willen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om ook een crowdfundingpagina aan te maken en hun netwerk om steun te vragen. Alle informatie over dit project vind je hier. Verschillende mensen hebben intussen al een inzamelpagina aangemaakt.

Het Huis voor de Rechten van de Mens is een unieke kans om de Liga en La Ligue te steunen en samen te bouwen aan een eerlijkere, democratischere en meer verenigde toekomst.

 

Reageer

Reacties worden gemodereerd. Onaanvaardbare inhoud wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.