• Word gratis lid
  • Investeer in Mensenrechten

Dit was de Liga voor Mensenrechten in 2018

20 december 2018

       

We wensen u fijne feesten en een vrij én veilig 2019! Het klinkt simpel, maar ook in eigen land is het niet altijd een evidentie. Veiligheid mag geen excuus zijn om onze fundamentele rechten aan banden te leggen. Mensenrechten dienen de toetssteen te zijn bij elke beleidsbeslissing.

De Liga voor Mensenrechten waakt over de bescherming van ieders mensenrechten in België en kaart schendingen aan via allerlei campagnes en juridische acties. We rekenen op jouw steun om dit belangrijke werk verder te zetten zodat wij kunnen bijdragen aan een vrij én veilig 2019, iets wat we u van harte wensen.

Dit was de Liga voor Mensenrechten in 2018:

December

De Liga reikt de Prijs voor Mensenrechten uit aan het Open Kunstenhuis Globe Aroma, dat tijd, ruimte en ondersteuning biedt aan nieuwkomers.

November

De Liga lanceert haar rapport "Mensenrechten houden ons vrij en veilig" met aanbevelingen omtrent het vrijheid-veiligheidsevenwicht, etnisch profileren, het recht op privacy, administratieve detentie en de terugkeer van Syriëgangers.

Oktober

Naar aanleiding van de lokale verkiezingen stuurt de Liga een beleidsbrief uit naar de lijsttrekkers van de twintig grootste gemeenten van Vlaanderen, omdat ook het lokaal beleid invloed heeft op onze mensenrechten.

September

Op de ledendag werd het nieuwe educatieve aanbod voorgesteld, namelijk de spoedcursus "Hoe overleef ik de verkiezingen?".

Augustus

De Liga steunt de campagne "Een kind sluit je niet op. Punt." in woord en daad.

Juli

Het Tijdschrift voor Mensenrechten interviewt historicus Marco Duranti over het ontstaan van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Juni

Bewegingsmedewerker Greet neemt in Slovakije deel aan een training over mensenrechteneducatie, samen met 27 vormingswerkers uit 7 Europese lidstaten.

Mei

Op een conferentie over etnisch profileren, met onder andere Amnesty International, zet de Liga haar expertise in.

April

De Liga vecht samen met 29 andere organisaties de antikraak-wet aan bij het Grondwettelijk Hof.

Maart

Op de Algemene Vergadering mag de Liga meerdere nieuwe leden ontvangen, waardoor er alweer een maximale bezetting van 75 personen bereikt wordt.

Februari

De privacyapplicatie, waarbij iedereen een chatgesprek kan aangaan met de Liga over hoe onze overheid omgaat met ons recht op privacy, wordt vormgegeven.

Januari

Met bestuurders, vrijwilligers en het team gaan we op strategiereis naar Amsterdam, op bezoek bij organisaties met good practices.

Reageer

Reacties worden gemodereerd. Onaanvaardbare inhoud wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief