Kati Verstrepen opnieuw verkozen als voorzitter Liga voor Mensenrechten

17 november 2020

       

Kati Verstrepen is maandagavond opnieuw verkozen als voorzitter van de Liga voor Mensenrechten. De Antwerpse advocate, gespecialiseerd in vreemdelingenrecht, is al sinds 2017 de woordvoerder van de Liga. De Algemene Vergadering verlengde haar mandaat met twee jaar. Daarnaast werd ook een nieuwe Raad van Bestuur verkozen. Met eerder dit jaar enkele wissels in het operationele team, is het duidelijk dat er bij de Liga voor Mensenrechten een nieuwe wind waait.

De nieuwe Raad van Bestuur bestaat uit Lily Deforce (Women On Board Belgium, MO*), Josse Abrahams (11.11.11), Joost Depotter (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Mariame Keita (Vlaamse Jeugdraad), Roel Forceville (Recyclart), Pieter De Gryse (Groep Weerwerk), Maarten Huvenne (Unia) en voorzitter Kati Verstrepen.

“Ik ben er erg trots op om Mariame Keita, Joost De Potter, Lily Deforce en Josse Abrahams te mogen verwelkomen als nieuwe leden van onze Raad van Bestuur. Ik dank ook de Algemene Vergadering om mijn mandaat als voorzitter te verlengen.  Samen gaan we er voor en zetten we ons de komende twee jaar knetterhard in voor de versterking van de grondrechten van alle burgers in België,” zegt Kati Verstrepen.

In het najaar van 2021 verhuist de Liga naar het Huis voor Mensenrechten in Brussel. Ze kocht er eerder dit jaar samen met haar Franstalige zusterorganisatie Ligue des Droits Humains een pand aan dat momenteel nog verbouwd wordt. Zo komen de twee mensenrechtenorganisaties opnieuw samen na 40 jaar. De Liga voor Mensenrechten pakt binnenkort ook uit met een nieuwe website en huisstijl.

Voor meer informatie: dirk@mensenrechten.be

Reageer

Reacties worden gemodereerd. Onaanvaardbare inhoud wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.