Mensenrechtendilemma

       

Mensenrechtendilemma

hoe denk jij erover?

wannneer komt veilheid in gevaar?
hoe ver mag ik gaan met het delen van mijn mening?

Je moet nog niet lang op sociale media aan het scrollen zijn of je komt het al tegen: discussies over hoe we omgaan met vrijheid van meningsuiting en zeker met betrekking tot groepen van mensen die onze samenleving gediscrimineerd worden.

Zo doken recent anti-LGBTQI+stickers op in het straatbeeld van Antwerpen en Gent. Het staat buiten kijf dat dit stigmatiserend en onaanvaardbaar is. Maar of het strafbaar is of moet zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Of denk aan de verhitte discussie rond de onveiligheid voor FLINTA personen in Café Blond in Gent en hun daaropvolgende beslissing om cis-mannen voor een avond te weren. Ook hier weer verhitte discussies over – vooral – de reactie van het café.

Wij bij de Liga zien hier een mensenrechtendilemma in: hoe ver kan iemand gaan in het delen van zijn/haar/diens mening? Wanneer komt de veiligheid van andere mensen in gevaar?

Dat dilemma leggen wij graag aan jou voor. Deel jouw mening met ons. Schrijf je ook zeker in voor de nieuwsbrief, want daarin bundelen we alle meningen en laten we onze mensenrechtenvisie op dit dilemma los.

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.