Noa Van Waveren

Vanaf 1 september komt Noa ons fijne team vervoegen als resources development trainee. Zij zal zich inzetten om de relatie tussen de Liga en haar leden te onderhouden en te versterken. We vermoeden dat niet enkel het team nieuwsgierig is om Noa wat beter te leren kennen. Tijd voor wat doortastende vragen dus.

       

Wie is Noa?  

Zes vragen aan onze nieuwe resources development trainee.  

Vanaf 1 september komt Noa ons fijne team vervoegen als resources development trainee. Zij zal zich inzetten om de relatie tussen de Liga en haar leden te onderhouden en te versterken.

Noa, welkom bij onze fijne mensenrechtenclub! Wat betekenen mensenrechten voor jou?  

Voor mij betekenen mensenrechten de basis in onze samenleving. Binnen de samenleving moet iedereen respectvol en humaan behandeld worden, en mensenrechten helpen diegenen voor wie dit (nog) niet het geval is. Mensenrechten beteken gelijke kansen voor iedereen; het betekent de mogelijkheid om je ee stem te geven. Het betekent zoveel, wat het enerzijds gecompliceerd kan maken, maar anderzijds ongelofelijk belangrijk en interessant maakt. 

Waar wil jij je stempel op drukken bij de Liga?  

Ik zou graag willen dat mensen zich nog meer betrokken voelen bij de Liga en bij mensenrechten in het algemeen. De Liga doet ontzettend goed werk, en het is belangrijk om dit niet alleen aan iedereen te laten zien, maar ook zeker om mensen te laten zien dat het groepswerk is en dat we dankbaar zijn voor alle steun en interesse. Het creëren van een community gevoel zou daarom heel fijn zijn. 

Waar word je blij van?  

Er zijn heel veel dingen waar ik blij van word! Ik hou ontzettend van de natuur en dieren, het liefst ben ik omringd door zoveel mogelijk honden, katten, vogels, etc. Ook van mensen word ik heel blij; een leuk, interessant, of grappig gesprek met iemand geeft mij heel veel energie. Boeken en muziek mogen ook zeker op het lijstje; ik luister lees en luister graag dingen met een buitenlandse invloed, om mezelf te verrijken met andere culturen. 

Met welke figuur uit de wereldgeschiedenis zou je graag eens iets gaan drinken?  

Telt Albus Perkamentus ook mee? Met hem zou ik wel eens graag een babbeltje hebben. Een excentrieke man, met veel vage maar wijze uitspraken! (En vergeet ook vooral zijn geweldige baard niet). 

Welk boek / film / theaterstuk / gedicht /… deed je anders naar de wereld kijken?  

Het boek Wilde Haren van Tony Fitzjohn vond ik fantastisch om te lezen. Het gaat over een Londense jongen die niet goed weet wat hij wil in zijn leven, en daardoor besluit om naar Afrika te gaan. Hier komt hij te werk rondom natuur behoud, wat uiteindelijk zijn grote passie blijkt te zijn. Door het boek heen lees je hoeveel tegenslagen John meemaakt, maar hoe vastberaden hij toch is om te doen wat hem lief is, en zijn passie te volstaan. De uiteindelijke boodschap naar mijn mening is dan ook dat het super belangrijk is om te doen wat je echt leuk vindt. En het is nooit te laat om hier achter te komen. 

Wat is je beste mensenrechtentip?  

Misschien cliché, maar behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit is ook iets wat er mij bij als kind is ingepeperd.  

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.