Tijdschriften

TvMR & FATIK

       

De Liga voor Mensenrechten brengt twee tijdschriften uit die vier keer per jaar verschijnen.

TvMR - Tijdschrift voor Mensenrechten

35 € / jaar

Tijdschrift voor Mensenrechten is een uniek magazine dat mensenrechten op een academische én toegankelijk manier behandelt. Een ruime waaier aan thema’s komen aan bod met een bijzondere aandacht voor mensenrechten in België en Vlaanderen. De academische redactie waakt over het wetenschappelijk karakter van de artikelen via een proces van peer review.

Download een voorbeeldexemplaar of bekijk alle vorige artikelen uit TvMR. Klik hier voor een overzicht van alle tijdschriften en download de pdf. Het meest recente nummer is bestemd voor de abonnees.

Voor een abonnement betaal je 35 € per jaar en ontvang je vier nummers.

Hoofdredacteurs: Stijn Smet (Universiteit Hasselt) en Jonas Vernimmen (KU Leuven)
Eindredactie: Fabian Van Samang
Redactie: Charlotte Campo, Deborah Casalin, Charline Daelman, Caroline De Geest, Paul De Hert, Dominique De Meyst, Willem Debeuckelaere, Hadjira Hussain Khan, Véronique Joosten, Eline Kindt, Marike Lefevre, Mathieu Leloup, Michaël Merrigan, Paul Pataer, Louise Reyntjes, Stijn Smet, Thea Staes, Maxime Stroobant, Jozefien Van Caeneghem, Catherine Van De Heyning, Arne Vandenbogaerde.

FATIK - Tijdschrift voor Strafbeleid & Gevangeniswezen

Gratis

Fatik volgt recente evoluties van het strafbeleid op de voet. Je vindt er kritische artikels en besprekingen van regelgeving en rechtspraak omtrent het gevangeniswezen. Ook kan je er boeiende interviews en besprekingen van academische publicaties en recente onderzoeken lezen.

Klik hier voor een overzicht van alle tijdschriften en download de pdf.

Hoofdredactie: Lars Breuls
Eindredactie: Aurore Vanliefde
Redactie: Ellen Goossens, Chris Hermans, Jürgen Millen, Olivia Nederlandt, Neil Paterson, Koenraad Polfliet, Freya Vander Laenen, An-Sofie Vanhouche.

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.