• Word gratis lid
  • Investeer in Mensenrechten

Testimonials

Wat zeggen onze vrijwilligers?

       


Saïmah (27), antropologe:

Ik heb drie maanden als vrijwillig stagiaire op kantoor gewerkt en daarbij de bewegingsmedewerker en beleidsmedewerker ondersteund. Ik heb enorm veel geleerd, zowel inhoudelijk als over de beweging.

Mensenrechten spraken me al lange tijd aan en op een dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de Liga een mail gestuurd of ik niet kon helpen. Ik kreeg meteen een enthousiaste reactie terug! Wat me vooral aanspreekt is dat de Liga mensenrechten in België aankaart en inspeelt op de actualiteit. Ook in Vlaanderen en Brussel worden helaas nog vrijheden ingeperkt of mensenrechten niet nageleefd. In de media zie je zoveel ellende. Ik wilde iets bijdragen, iets positiefs betekenen en het geluid van saamhorigheid versterken. Door te werken bij de Liga voor Mensenrechten heb ik ervaren dat we wel degelijk een verschil kunnen maken en dat we hier ook niet alleen in staan.

 

Jamila (27), juriste:

Neutraliteit, integratie, gelijkheid en assimilatie zijn begrippen waar ik de laatste jaren al veel op heb gekauwd. Het lijkt alsof je niet meer aan deze begrippen voldoet als je jezelf identificeert als vrouw in een mannenwereld, als Berberse in een Arabische organisatie of als moslima in een maatschappij van vrijzinnigen.  In mijn leven ben ik al meermaals het slachtoffer geweest van discriminatie. 

Ik geloof in een wereld waar respect, gelijkheid en vrijheid belangrijk zijn. Deze waarden streef ik als mens en als jurist na en daarom heb ik beslist om mij als vrijwilliger in te zetten bij de Liga voor Mensenrechten. Ik zet mijn kennis en ervaring in voor juridisch onderzoek en voorbereiding van rechtzaken, en dan in het bijzonder de Vreemdelingenwet.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief