Computers, Privacy and Data Protection Conferentie (CPDP)

22 januari 2014

Conferentie over de meest recente juridische, beleidsmatige, academische en technologische ontwikkelingen in privacy en gegevensbescherming.

De jaarlijkse internationale conferentie Computers, Privacy and Data Protection (CPDP2014) gaat opnieuw door van 22 t/m 24 januari in De Hallen van Schaarbeek te Brussel. CPDP is een non-profit platform oorspronkelijk opgericht in 2007 door onderzoeksgroepen van de Vrije Universiteit Brussel, de Université de Namur en de Universiteit van Tilburg. CPDP is sterk gegroeid en telt momenteel 21 congrespartners. 

Tijdens de conferentie debatteren academici, juristen, beleidsmakers, computerwetenschappers en het middenveld over de meest recente juridische, beleidsmatige academische en technologische ontwikkelingen in privacy en gegevensbescherming. Deze unieke multidisciplinaire formule heeft CPDP tot een van ’s werelds meest toonaangevende conferenties gemaakt op het vlak van informatietechnologie, privacy- en gegevensbescherming.

CPDP2014 is in wezen mondiaal: georganiseerd door congrespartners van Europa en De Verenigde Staten, en met panels gewijd aan Latijns-Amerika en India. Bovendien trekt CPDP sprekers aan vanuit de hele regio van Azië-Pacific. 

De progressieve groei van CPDP zal leiden tot een ongeëvenaarde zevende editie. Het driedaags programma bevat meer dan 60 panels over alle actuele thema’s: de herziening van het Europees recht inzake gegevensbescherming, PRISM, big data, computercriminaliteit, dataretentie, cloud computing, handhaving door privacy-commissies, biometrie, genetische privacy en nog veel meer. CPDP zal ook een volledige dag wijden aan de ethische problemen in verband met gegevensverzameling van minderheden, en het gebruik van technologie om de status van de Roma te verbeteren. 

CPDP trekt de toonaangevende sprekers op het terrein aan, waaronder belangrijke vertegenwoordigers van de voornaamste Europese instellingen: de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming, de Raad van Europa,... 

Ook organiseert CPDP elk jaar een reeks publieke nevenactiviteiten: een Pecha Kucha en een hele reeks avonddebatten, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Dit alles wordt traditiegetrouw aangevuld met speciale sessies voor beloftevolle jonge onderzoekers, en een aantal prijsuitreikingen.

CPDP2014 staat open voor iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen aan het debat over actuele thema’s inzake privacy- en gegevensbescherming.

Voor meer informatie, registratie en het volledige CPDP2014-programma, zie www.cpdpconferences.org en volg CPDP op Facebook (cpdpconferences) en Twitter (@cpdpconferences)

Contact: info@cpdpconferences.org

 

De Liga voor Mensenrechten ondersteunt deze conferentie.

Deel dit artikel

   

Reageer

Reacties worden gemodereerd. Onaanvaardbare inhoud wordt niet gepubliceerd.