GAS Debat - Antwerpen, een GAS(t)vrije stad?
01 oktober 2013
Antwerpen, een GAS(t)vrije stad?
Debat over Gemeentelijke Administratieve Sancties in Antwerpen
Dinsdag 1 oktober 2013, 20.00 uur
Zaal De Stroming, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen
Gratis, info en inschrijven: 03 226 36 32 of antwerpen@masereelfonds.be
GAS-boetes zijn de laatste maanden niet uit het nieuws weg te slaan. De soms compleet absurde redenen waarom mensen een boete krijgen, de uitbreiding van de wet in mei ondanks verzet van meer dan 200 organisaties uit het middenveld, of aangekondigd als efficiënt middel ter bestrijding van overlast in menig gemeentebestuursakkoord.
Een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) is een straf, meestal een boete, die een gemeente kan opleggen voor inbreuken op zijn gemeentereglement. Het is op die manier een instrument om op lokaal niveau een antwoord te bieden aan de problematiek van openbare overlast.
De Belgische GAS-wet zorgt voor een nationaal kader maar het is telkenmale de lokale overheid die er de concrete invulling aan kan geven, tot zelf GAS-boetes niet gebruiken.
In Antwerpen maken GAS-boete een deel uit van het beleid om overlast te bestrijden.
Een panel van vier voor- en tegenstanders, opiniemakers en politici ondergaan een vragenvuur rond het gas-boete-beleid in Antwerpen.
Een vragenvuur betekent dat de vragen in de eerste plaats uit de zaal komen en niet van een moderator én dat het debat meer tussen zaal en panel is dan tussen panelleden onderling. U stelt dus de vragen! Heeft u een vraag? Stuur ze vooraf door naar info@vredesweek.be. De moderator bundelt ze per thema en u kunt uw vraag de avond zelf rechtstreeks stellen.
Inkom: vrije bijdrage.
Een organisatie van de Vredesweek i.s.m. Pax Christi Vlaanderen, Masereelfonds, ACV Antwerpen, VOS, PVDA, Motief, stRaten-Generaal, Vredesactie, Common Antwerpen, Broederlijk Delen, Ambrassade, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Kras Jeugdwerk, TegenGAS, Chiro Antwerpen, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw, Liga voor Mensenrechten en Hand in Hand.
Reacties worden gemodereerd. Onaanvaardbare inhoud wordt niet gepubliceerd.