Nationale Manifestatie tegen de GAS

10 juni 2013

Op 29 juni laten we onze stem horen!

       

Samen met 212 andere middenveldorganisaties uit België tekenden wij de oproep tegen het verstrengen van de wet omtrent de Gemeentelijke Administratieve Sancties. Ondanks de tegenkanting van publieke opinie en middenveld, stemde de kamer met een grote meerderheid het wetsvoorstel goed.

Daarmee is de strijd tegen de GAS-wetgeving echter nog helemaal niet gestreden. De wet moet ook nog vertaald worden op gemeentelijk niveau waarbij elk gemeentebestuur zelf kan beslissen om de GAS-wetgeving al dan niet volledig toe te passen.

Vanuit verschillende organisaties en delen van de samenleving gaan stemmen op om de druk tegen GAS verder op te drijven; zowel op lokaal als nationaal vlak.

Op spontaan initiatief van enkele verontwaardigde jongeren zal er een manifestatie doorgaan op zaterdag 29 juni. De mars zal vertrekken om 14u aan het station Brussel-Centraal en zal daar ook eindigen met enkele speeches, een “open micro”, een streepje muziek en kinderanimatie. De betoging wil iedere organisatie en elk individu die om één of andere reden niet akkoord zijn met het principe van de GAS-wetgeving een plaats geven in de optocht, die vreedzaam zal verlopen en afgestemd wordt met de politie.  Dit wordt een familie-vriendelijke namiddag.

We roepen iedereen op om deel te nemen aan deze manifestatie. We laten onze stem horen voor een open en spontane samenleving!

Klik hier voor de Facebookpagina van dit evenement.

Reageer

Reacties worden gemodereerd. Onaanvaardbare inhoud wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.