30 MAA 2011

Het laatste duwtje: TvMR sprak met Françoise Tulkens, vicevoorzitter van het EHRM

Onlangs verschenen de Faits et chifres 2010 van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Die zijn indrukwekkend. Op 1 januari van dit jaar lagen zo’n 139.650 verzoeken op...
30 MAA 2011

De grenzen van het onderlinge vertrouwen binnen het Europese asielrecht

Noot bij het arrest EHRM (GC) 21 januari 2011, M.S.S. t. België en Griekenland
30 MAA 2011

De Raad van State, de lerares wiskunde en de hoofddoek

Noot bij het arrest R.v.St. 21 december 2010
30 MAA 2011

Debatavond over de (voorstellen tot) hervorming van het strafprocesrecht

Naar aanleiding van het interview in de Juristenkrant nr. 219/2010 met procureur-generaal F. Schins ("Ons strafprocesrecht moet helemaal anders. Tabula rasa!") en de reactie in de Standaard van...
25 OKT 2009

Giuliani en Gaggio

Dinsdag 25 augustus 2008 sprak het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich uit in de zaak Giuliani en Gaggio t. Italië.
29 OKT 2008

Geen gerechtigheid in de TOTAL-zaak

Het Hof van Cassatie besliste op 29 oktober om geen verder onderzoek te verrichten naar een klacht die vier Birmaanse vluchtelingen tegen oliegigant Total neerlegden. De beslissing is het einde van een acht jaar durend proces vol onregelmatigheden.
30 SEP 2008

Zwarte lijst met terreurverdachten miskent rechten van verdediging

Europees Hof voor Justitie vernietigt Europese verordening die de zwarte lijst met terreurverdachten van de VN omzet naar Europees recht.
26 SEP 2008

Greenpeace vrijgesproken van bendevorming

De raadkamer van Dendermonde besliste op 16 september Greenpeace niet te vervolgen. Electrabel beschuldigde de vereniging in niet minder dan 7 arrondissementen van bendevorming. Dendermonde was het eerste arrondissement waarin de zaak voorkwam.
20 DEC 2007

EHRM geeft de nieuwe regering huiswerk

Sinds deze week hebben we eindelijk een nieuwe regering. Wat op haar prioriteitenlijstje staat, is voorlopig nog niet duidelijk. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaf alvast enkele duidelijke indicaties.
29 JUN 2007

Procedure afnemen partijdotatie Vlaams Belang geschorst

Iedereen herinnert zich nog levendig de veroordeling van de drie VZW’s rond het Vlaams Blok wegens het kennelijk en herhaaldelijk aanzetten tot haat ten aanzien van bepaalde bevolkingsgroepen.

Nieuwsbrief

Lees hier onze laatste nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle interessante mensenrechtenweetjes.
Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief viermaal per jaar gratis in je mailbox.